Upperdare Littéraire

Voor mij is erotiek méér dan een vleugje parfum dat u op een dag de neus binnenwaait. Het is een soort levenskracht, een mysterieuze gelijkmaker, een bevrijder... In mijn verhalen wil ik verkennen hoe dit werkt, want eerlijk? Er moet toch meer zijn dan porno, one-night-stands en uitgebluste sekslevens?

Mijn eerste erotische verhaal was een experiment voor een weekendje onder vriendinnen. Bleek dat de mannen thuis het verhaal ook wel konden smaken. Vertel je ze ook zelf?

Er volgden er meer... Elk verhaal werd een soort onderzoek: hoe opwindend is de zoom van een badpak? Kan een frigide keizerin seksueel gered worden? Wat beweegt een leerkracht om te zwichten voor de avances van een leerling? Erotiek is meer dan verhitting van bepaalde lichaamsdelen; het is een spel tussen de mythische minnaars Psyche en Eros.

Liever een huiskameroptreden onder vrienden? Ook dat is mogelijk. Ik kom naar je toe met lampen en versterking en toveren zelfs voetbalkantines om tot kleine theatertjes. Hier vind je hoe.

Enkele jaren geleden ontdekte ik de vertelkunst als meest pure podiumvorm denkbaar: een mens, een verhaal; niets meer. Wat er overblijft is puur spel: met woorden, expressie en louter verbeelding... Toch ontbrak er nog iets. Om een theaterwaardige voorstelling te maken van mijn erotische verhalen, wilde ik ook in de oorsprong van de verhalen laten kijken: in mezelf dus. Ik nam een dompelbad 'comedy' en vond er een stem om lucht te geven aan twijfels, onzekerheden, kortom: aan alles wat menselijk en herkenbaar is...

Daarmee is de cirkel rond. Waren mijn verhalen vaak al grappig, vond ik nu ook een manier om de luisteraars door mijn eigen beschouwingen van verhaal naar verhaal te loodsen.

Meer video's: